Gulii umplute cu ciuperci

4 portii – 70 minute
Gulii umplute cu ciuperci

12 gulioare; 200g ciuperci proaspete; 1 ceapa mica; 100ml supa de legume; 2 catei de usturoi; 150g orez; 1 lingurita bulion; 50ml ulei; 1 leg. marar; ± sare, piper

Curatati guliile, spalati-le si scoateti-le cu o lingura miezul, astfel incat peretii sa ramana suficient de grosi (circa 5mm). Puneti guliile la fiert in apa cu putina sare si fierbeti-le 15 minute. Intre timp, curatati ciupercile, spalati-le , dati-le prin masina de tocat si stoarceti-le bine. Caliti ciupercile 5-6 minute in 50ml ulei, la foc mic, impreuna cu ceapa curatata, spalata si tocata marunt, apoi adaugati bulionul. Mai lasati 1 minut pe foc, dupa care stingeti cu supa de legume. Acoperiti vasul cu un capac, dati focul mic si lasati sa fiarba pana cand se evapora toata supa. Puneti in umplutura usturoiul tocat marunt, potriviti de sare si piper, amestecati bine, apoi luati vasul de pe foc. Fierbeti separat orezul 6-7 minute si amestecati-l cu ciupercile calite si jumatate din legatura de marar, tocat marunt. Omogenizati bine compozitia si umpleti cu aceasta guliile. Asezati-le apoi intr-o tava mai adanca, in care ati pus uleiul ramas, si puneti tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute. Serviti cate 3 gulioare la o portie si ornati cu mararul ramas, tocat marunt. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: