Medalion din piept de găină

4 portii – 60 minute
Medalion din piept de gaina

1 piept de gaina; 1 morcov; 2 linguri pesmet; 50ml lapte; 1 ou; 100ml ulei; 1 lamaie; 50g faina; 1 leg. patrunjel; ± sare, piper

Fierbeti pieptul de gaina, impreuna cu morcovul, in apa cu sare. Dati pieptul fiert prin masina de tocat, iar morcovul taiati-l in rondele de circa 1cm grosime. Amestecati carnea tocata cu pesmetul, oul, laptele, sare si piper, dupa gust. Formati medalioane rotunde de circa 5cm in diametru, apoi in centrul acestora puneti cate o rondea de morcov fiert si apasati-o. Treceti medalioanele prin faina si prajiti-le in ulei incins, pana ce se rumenesc frumos pe ambele parti. Puneti medalioanele pe un platou, pe frunze de salata verde si ornati cu feliute de lamaie. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: