Prajitura cu migdale si ciocolata

12 portii – 80 minute
Prajitura cu migdale si ciocolata

BLAT:
150g migdale; 350g zahar; 250g ciocolata amara; 4 linguri rom sau amaretto; 250g unt topit; 6 oua; 250g faina; un varf de cutit sare
GLAZURA:
250g ciocolata menaj; 100g unt
ORNARE:
100g unt;100g zahar praf; 50g fulgi de migdale

Opariti migdalele, raciti-le si frecati-le cu o lingura de lemn ca sa se curete de pielita maronie. Puneti-le intr-un blender cu 100g zahar si maruntiti-le. Topiti ciocolata si adaugati romul. Amestecati pana cand compozitia este omogena. Separat, frecati untul cu 150g zahar pana cand obtineti o spuma. Adaugati in ea, pe rand, galbenusurile, amestecand mereu dupa fi ecare. Adaugati ciocolata rece, migdalele maruntite si faina. Bateti albusurile cu un varf de cutit sare. Adaugati treptat zaharul ramas. Cand ati obtinut o spuma tare, turnati in ea compozitia cu galbenusuri, preparata anterior. Amestecati prin rasturnare. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava cu diametrul de 25cm. Turnati in tava compozitia obtinuta si coaceti la foc potrivit, 35 – 40 de minute. Raciti blatul si puneti-l la frigider. Intre timp, pregatiti glazura prin fierberea ingredientelor timp de 10 minute. Amestecati apoi in glazura pana cand se raceste si turnati-o peste blat, intinzand-o uniform. Deasupra, decorati cu fulgi de migdale. (Daniel Petre)

Etichete: , , , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: