Lasagna cu praz

4 portii – 60 minute
lasagna_praz

400g foi de lasagna; 4 fire de praz; 1 ou; 100g parmezan; 300g urda; 100ml lapte; 1/2 lingurita nucsoara; 50g unt; 1 lamaie; 1 lingura faina; 1 leg. patrunjel verde; 1 leg. marar verde; ± sare, piper

Curatati prazul si taiati-l in bucati de 10cm. Taiati fiecare bucata in jumatate, pe lungime. Caliti prazul astfel taiat in 30g unt. Adaugati faina si sucul de lamaie si tineti tigaia pe foc inca 10 minute, amestecand mereu. Luati vasul de pe foc, adaugati sare si piper si nucsoara rasa. Acoperiti si pastrati la cald. Amestecati urda cu laptele, oul, jumatate din cantitatea de parmezan, sare si piper. Adaugati ierburile taiate marunt. Omogenizati. Fierbeti foile de lasagna 5 minute in apa cu sare. Ungeti un vas termorezistent cu unt, puneti o foaie de lasagna, turnati deasupra un strat din compozitia cu urda, peste care puneti un strat din compozitia cu praz. Acoperiti cu alta foaie de lasagna si repetati straturile cu urda si praz. Deasupra puneti alta foaie de lasagna, peste care intindeti un strat de branzeturi si cateva linguri din compozitia cu praz. Din loc in loc asezati cate putin unt. Puneti vasul la cuptor, pentru 25-30 de minute. Serviti preparatul cald. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: