Supa de vita

6 portii – 120 minute
Supa de vita

600g piept de vita fara os; 2 cepe; 2 morcovi; 1telina mica; 250g fidea; 1 leg. patrunjel; 1 conopida; 50ml ulei; ± sare, piper

Se taie carnea in bucati potrivite, se spala si se pune la fiert in 3 l apa. Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu morcovii taiati in cubulete, in ulei. Cand carnea este pe trei sferturi fiarta, se pune in oala conopida desfacuta in buchetele si telina taiata in cubulete. Se adauga ceapa si morcovul si dupa 10 minute se pune fideaua. Se potriveste de sare si piper si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Se serveste supa calda, cu patrunjel tocat marunt. (Daniel Petre)

Etichete: , ,

3 Răspunsuri to “Supa de vita”

  1. Urmuz Says:

    Putem adăuga în supa de vită, aşa ca fantezie, o lingură de coniac înainte să o luăm de pe foc?

  2. bucataria pentru toti Says:

    Da, cu conditia ca in prealabil sa-l gustati ca nu cumva sa fie foarte vechi. Abia apoi puteti adauga lingura in oala. Lingura de coneac o veti recupera dupa ce veti fi servit musafirii.

  3. Urmuz Says:

    Vă mulţumesc foarte mult pentru revelaţie: bunicu’ nu mi’a spus niciodată unde se află arborele de coneac din care el a făcut lingura. Sper să nu fi plantat arborele într’o pufoaică, în cadă – familia noastră locuieşte la bloc din 1459.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: