Rulada de rata cu mere si ciuperci

6 portii – 90 minute
rulada rata

800g piept de rata; 2 mere; 400g ciuperci proaspete; 100ml ulei; 2 fire cimbru verde; 1 leg. marar; 100g cascaval; 1 ou; ± sare, piper

Curatati carnea de pielite, spalati-o si stergeti-o cu servetele. Taiati-o astfel incat sa obtineti o “foaie” de circa 1cm grosime si presarati-o cu sare si piper. Curatati ciupercile, spalati-le si tocati-le marunt. Merele curatate de coaja si spalate, taiati-le in cubulete. Caliti ciupercile in 50ml ulei, pana cand toata zeama pe care acestea o lasa se evapora. Puneti apoi cubuletele de mere si caliti-le impreuna cu ciupercile inca 2-3 minute la foc mic. Adaugati cimbrul si mararul tocate marunt si luati vasul de pe foc. Cand acestea s-au mai racit amestecati-le cu cascavalul dat pe razatoarea mare si cu oul. Potriviti de sare si piper, omogenizati bine iar daca compozitia este prea subtire(lichida) adaugati 1-2 linguri de pesmet. |ntindeti compozitia obtinuta pe foaia de carne, rulati-o cu grija si legati-o cu ata alimentara sau prindeti-o cu scobitori. Puneti rulada astfel pregatita intr-o tava intinsa, pe hartie de copt si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti rulada la foc potrivit, circa 60 de minute sau pana cand se rumeneste frumos pe deasupra. Serviti-o calda, taiata in felii de circa 2 cm grosime. (Daniel Petre)


%d blogeri au apreciat asta: