Supa crema de ceapa

4 portii 75 minute
Supa crema ceapa

6 cepe; 50ml ulei 3 cartofi; 1 morcov; 1 radacina pastarnac; 1 lingurita chimen macinat; 1 leg. marar; ± sare, piper
Curatati legumele, spalati-le ti tocati-le marunt. Puneti deoparte o ceapa si puneti totul la fiert in 2 l apa. Fierbeti pana cand legumele se sfarama usor. Caliti ceapa pastrata, tocata marunt, in ulei pana ce se rumeneste usor, apoi puneti-o in oala cu legume. Scurgeti legumele de zeama in care au fiert si treceti-le printr-o sita deasa. Diluati piureul obtinut cu supa strecurata, adaugati chimenul si potriviti de sare si piper. Serviti supa-crema cu crutoane de paine prajita si cu marar tocat marunt presarat pe deasupra. (Diana Petea – Turnu Severin)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: