Rulada cu castane

8 portii – 70 minute
rulada_castane_2

300g zahar; 120ml suc de portocale; 120g faina; 400g piure de castane; 6 oua; 2 linguri unt; 2 linguri zahar praf; 8 castane glase pentru ornat

Amestecati galbenusurile cu 150g zahar pana cand se obtine o crema spumoasa. Adaugati faina si, treptat, amestecand de jos in sus, albusurile de ou batute spuma. Ungeti cu unt o tava cu dimensiunile de 25/20cm si tapetati-o cu faina. Turnati compozitia preparata in tava si nivelati-o rapid cu ajutorul unei linguri. Coaceti blatul la foc potrivit, 50 de minute sau pana cand este rumenit uniform si ferm la apasare. Scoateti blatul din tava, dupa ce s-a racit putin, puneti-l pe o folie si rulati-l. Lasati-l sa se raceasca. Dupa ce este rece complet, desfaceti foaia rulata si ungeti-o cu piure de castane. Rulati-o la loc, ungeti-o si pe deasupra cu piure de castane. Trageti niste linii decorative cu ajutorul unei furculite, presarati rulada cu zahar praf si ornati-o cu castane glasate. Tineti rulada la frigider inainte de servire. Cand o taiati, aveti grija ca pentru fiecare portie sa existe si castana glasata. (Daniel Petre)

Etichete: , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: