Prajitura bicolora

16 portii – 60 minute
Prajitura bicolora

500g unt; 500g zahar; 500g faina; 150ml lapte; 5 oua; 50g cacao; 50g ciocolata neagra menaj; 1 lingurita esenta de vanilie; 1 lingurita coaja rasa de lamâie; 1 lingurita rasa praf de copt; un varf de cutit sare
CREMA:
250g zahar; 50g faina ; 6 oua; 600ml lapte; 1 lingura zahar vanilat; 4 linguri cacao

Frecati untul cu zaharul pana cand acesta se dizolva si apoi adaugati pe rand, ouale, laptele, bicarbonatul si faina. Impartiti compozitia in doua castroane. In primul castron adaugati esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie, in al doilea castron puneti ciocolata rasa si cacaoa. Amestecati bine ingredientele din cele doua castroane. Puneti cele doua amestecuri in doua posuri de ornat torturi. Ungeti cu unt o tava mare de aragaz, tapetati-o cu faina. Puneti cu posul sire lungi de aluat, alaturate, alternand compozitia alba cu cea neagra. Coaceti la foc potrivit. Taiati foaia coapta pe lungime, in trei bucati egale.
Pentru crema, puneti intr-o cratita toate ingredientele si amestecati-le bine cu un mixer. Puneti vasul la bain-marie, la foc potrivit si fierbeti pana cand se ingroasa crema. Luati vasul de pe foc si lasati-l la racit. Umpleti cu aceasta crema cele trei foi obtinute, suprapuneti-le si imbracati prajitura si in exterior cu crema. Cand suprapuneti foile, fiti atente la dungile create. Pentru un efect mai decorativ este bine sa suprapuneti dungile albe peste cele negre. (Danilel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: