Legume crocante la cuptor

4 portii – 60 minute
legume_crocante

4 morcovi mari; 4 radacini de pastarnac; 4 cartofi; 1 telina potrivita; 100ml ulei; 1 lingura zahar; 1 lamaie; 2 fire rozmarin; ± sare, piper

Spalati bine legumele frecandu-le cu o perie de plastic si, fara a le curata de coaja, taiati-le in bastonase de grosimea unui deget, nu mai subtiri. Puneti-le intr-un castron si presarati-le cu sare si piper. Radeti coaja lamaii pe razatoarea mica si stoarceti-o apoi de zeama. Puneti in zeama de lamaie coaja rasa, adauga zaharul si dupa ce acesta s-a topit, puneti uleiul, mustarul si rozmarinul, tocat cat mai marunt. Amestecati bine si turnati sosul format in castron, peste legume. Amestecati bine, acoperiti castronul cu folie de plastic si puneti-l intr-un loc cald pentru circa 30 de minute.
Puneti apoi legumele impreuna cu sosul din castron intr-o tava intinsa si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti legumele la foc iute pana cand se patrund si se rumenesc bine, devenind astfel crocante. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: