Cartofi umpluti

4 portii – 90 minute
cartofi_umpluti

8 cartofi mari; 150g jambon crud uscat (felii subtiri); 300g carne tocata de vita; 1 leg. ceapa verde; 100g unt; 2 catei de usturoi; 1 lingurita rasa seminte de chimen macinate; 1 leg. patrunjel; ± sare, piper

Spalati cartofii fara a-i curata de coaja si puneti-i sa se coaca in cuptor, la foc potrivit, circa 40-45 de minute. Intre timp, tocati marunt ceapa curatata si spalata, apoi caliti-o 10-12 minute, impreuna cu carnea tocata, in unt. Adaugati chimenul macinat si usturoiul tocat marunt si potriviti de sare si piper. Mai lasati 2-3 minute si apoi luati tigaia de pe foc. Scoateti cartofii din cuptor, scoateti cu o lingura o parte din miezul acestora si puneti in fiecare cate 2-3 felii de jambon. Peste jambon puneti cate 2-3 linguri din amestecul de carne tocata. Puneti din nou cartofii la cuptor, la foc mare si mai lasati sa se coaca inca 10-15 minute sau pana cand se rumenesc bine pe deasupra. Serviti cate 2 cartofi umpluti, fierbinti, la o portie, presarati pe deasupra cu patrunjel tocat marunt. (Daniel Petre)

Etichete: , , , ,

3 Răspunsuri to “Cartofi umpluti”

  1. monica Says:

    Foarte , foarte bun. Ideea de a tapeta cartoful cu jambon inainte de-a indesa umplutura e nepretuita.

  2. bucataria pentru toti Says:

    Si gustul este deosebit. Garantam!

  3. monica Says:

    Am probat deja .S-a mincat cu ovatii.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: