Chiftelute de pastarnac cu sos

6 portii – 50 minute
chiftelute pastarnac sos

400g pastârnac; 1 dovlecel; 1 morcov mjilociu; 2 linguri faina; 1 lingurita cimbru; 5 catei de usturoi; 1 ceapa mare; 1 foaie de dafin; 2 rosii; 400ml supa de legume; 2 linguri bulion; 250ml ulei; 1 lingurita rasa boia de ardei dulce; 1 leg. leustean; ± sare, piper

Curata pastarnacul, spala-l si da-l pe razatoarea mare. La fel procedeaza si cu dovlecelul si morcovul. Amesteca legumele rase, adauga-le faina, cimbrul, 2 catei de usturoi curatati si tocati marunt, boiaua de ardei, precum si jumatate de legatura de leustean, tocat cat mai marunt. Potriveste de sare si piper, apoi omogenizeza bine aceasta compozitie. Formeaza mici chiftelute si prajeste-le intr-o tigaie, in 150ml ulei incins. Scoate-le din ulei cu o spumiera cand acestea sunt rumenite si scurge-le bine. Separat, caleste in 100ml ulei ceapa, curatata, spalata si tocata marunt. Cand aceasta s-a rumenit adauga-i bulionul si mai caleste un minut la foc mic. Pune apoi rosiile, curatate de pielita si taiate in cubulete mici, foaia de dafin si supa de legume. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic, 15-20 de minute. Dupa acest timp, pune in sos cateii de usturoi, curatati si taiati in feliute, si chiftelutele de pastarnac. Mai lasa pe foc 3-4 minute. Serveste preparatul cald, presarat cu leusteanul ramas, tocat marunt. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: