Prajitura cu cacao

15-20 bucati – 60 minute

Prajitura cu cacao

Blat: 100g untura; 2 oua; 500g zahar; 250ml lapte; 500g faina; 2 linguri cacao; 2 pliculete zahar vanilat; 1 pliculet praf de copt; 1 vârf de cutit de sare
Crema: 200ml lapte; 250g zahar; 300g miez de nuca macinat; 150g unt; 2 pliculete zahar vanilat ; 50g zahar pudra (decor)

Pentru blat amestecati untura cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si omogenizati bine. Puneti, apoi faina si cacaoa, apoi cu un mixer amestecati bine pâna obtineti un aluat mai dens. Adaugati laptele, turnându-l putin câte putin si amestecati incontinuu cu mixerul. Aluatul obtinut trebuie sa aiba o consistenta moale. Turnati aluatul intr-o tava intinsa unsa cu putin ulei sau untura, apoi puneti tava in cuptorul incins si coaceti blatul, la foc potrivit, circa 30-40 de minute.
Pentru crema, amestecati pe foc laptele cu zaharul si zaharul vanilat pâna cand acestea se topesc, apoi puneti miezul de nuca. Amestecati bine crema, la foc mic 6-7 minute, folosind o lingura de lemn, apoi luati vasul de pe foc si adaugati untul, dupa care omogenizati din nou. Taiati blatul in doua doar dupa ce acesta s-a racit. Întindeti crema uniform intre cele doua foi obtinute din taierea blatului. Presarati deasupra prajiturii zahar pudra si puneti-o la rece unde se lasa pâna a doua zi. Se taie in bucati patrate sau in forma de romb. (Daniel petre)

Etichete: , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: