Rulouri de porc pe pat de cartofi

4 portii – 50 minute
muschi umplut mere

800g muschi de porc; 8 felii jambon crud-uscat; 8 frunze de salvie; 2 cartofi mari; 2 mere acrisoare mari; 2 catei de usturoi; 1 ou; 100g unt; 2 linguri ulei (pref. masline); ± sare, piper

Curata carnea de pielite si de tendoane, spal-o, las-o sa se scurga bine de apa, apoi sterge-o cu un servet. Taie muschiul de porc in 8 felii egale, apoi bate-le cu ciocanul de snitele, pentru a le intinde si a le fragezi. Curata un mar si cartofii de coaja, spala-i, apoi da-le pe razatoarea mare. Stoarce bine de zeama si amesteca acestea cu usturoiul, tocat marunt, si cu oul. Potriveste de sare si piper. Imparte aceasta compozitie in 8 portii egale, formeaza apoi din acestea 8 „chiftelute“ si preseaza-le bine cu o lingura. Pune-le intr-o tava, pe folie de aluminiu unsa cu unt. Pune tava in cuptorul incins si coace chiftelutele de cartof si mar circa 10 minute, la foc potrivit. Intre timp pune pe fiecare felie de jambon cate o bucata de muschi de porc. Taie marul ramas in opt felii, apoi pune cate o feliuta pe fiecare bucata de carne si cate o frunza de salvie. Presara cu sare si piper, dupa gust. Ruleaza apoi jambonul impreuna cu carnea si prinde fiecare rulou cu o scobitoare. Scoate din cuptor tava cu chiftelutele de cartofi si pune deasupra fiecarei chiftelute cate un rulou de carne. Unge rulourile cu untul ramas, amestecat cu uleiul, apoi pune din nou tava la cuptor, la foc potrivit, pentru inca 30 de minute. Serveste cate 2 rulouri la o portie si, eventual, ca o garnitura la acestea poti pune cate 3-4 felii de mar si de cartofi copti. (Daniel Petre)

Etichete: , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: