Prajitura fina fara faina

24 bucati – 60 minute

prajitura fina fara faina

8 oua; 500g zahar; 350g unt; 3 linguri cacao; 300g nuci macinate

Se bat albusurile spuma cu 250g zahar tos. Se adauga nuca macinata si se coc din aceasta compozitie 4 foi în tava unsa si tapetata cu faina. Se freaca untul cu 250g zahar pudra, cu cacaoa si cu cele 8 galbenusuri puse pe rând. Compozitia aceasta se pune pe baie de aburi si se amesteca mereu pâna când se îngroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se mai amesteca înca 5 minute dupa ce am luat-o de pe foc. Cu crema racita se ung foile. Deasupra se pune tot crema si se poate rade ciocolata sau se presara nuca de cocos si bombonele speciale pentru ornat. (Maria Gavra – Girisul Negru, Bihor)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: