Pui Szechuan

4 portii – 50 minute
pui szechuan

600g pulpe superioare de pui; 2 leg. ceapa verde; 2 catei de usturoi; 1 lingura rasa zahar; 2 linguri malai; 3 linguri sos de soia; 50ml ulei; 1 ardei iute mic; 1 lingura bulion; 1 lingurita rasa piper Szechuan; 2 linguri vin de orez (sau vermut alb); 300ml supa de pui; ± sare

Curata pulpele de pielite, dezoseaza-le, taie-le in bucatele de 2-3cm si pune-le la marinat intr-un amestec facut din sosul de soia, ardeiul iute, tocat marunt, zaharul, malaiul, 100ml supa si vin (vermut). Lasa carnea la marinat 30-40 de minute. |ntre timp, curata, spala si toaca marunt ceapa verde. Curata si toaca in feliute usturoiul. Pune apoi bucatile de carne la prajit, in ulei, la foc potrivit si, cand acestea s-au rumenit, scoate-le si pastreaza-le acoperite la cald. Pune in uleiul ramas ceapa tocata si usturoiul taiat feliute. Caleste-le 3-4 minute la foc mic, pune bulionul, mai lasa un minut pe foc, apoi stinge cu 3-4 linguri de supa. Pune in tigaie bucatile de carne, adauga supa ramasa, piperul Szechuan si potriveste de sare. Acopera tigaia cu un capac si lasa la foc mic 10 minute. Serveste preparatul cald. (Daniel Petre)

Etichete: , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: