Prajitura de toamna

12 portii – 80 minute

Prajitura de toamna

FOILE:
500g faina; 75g miere; 100g zahar; 50g unt; 2 linguri lapte; 1 lingurita bicarbonat; 1 ou
CREMA:
150g zahar pudra; 2 linguri nuci macinate; 200g unt; 1 lingurita zahar vanilat; 250ml lapte; 3 linguri zahar tos
ORNARE:
300ml frisca ; fructe de sezon: mere. pere, struguri, nuci

Fierbeti laptele in care ati adaugat mierea, zaharul, untul si bicarbonatul. Cand compozitia incepe sa se ingalbeneasca luati-o de pe foc si lasati-o putin la racit, apoi turnati-o peste oul batut. Bateti bine amestecul si adaugati treptat faina. Omogenizati bine. Trebuie sa obtineti o compozitie consistenta. Coaceti un blat din aceasta compozitie, intr-o tava rotunda cu diameru de 22 cm unsa cu unt si tapetata cu faina. Taiati blatul rece in 4 foi.
Pentru a prepara crema, frecati untul cu o lingura de lemn pana cand scoateti tot zerul si toata apa. Cand s-a obtinut o spuma, adaugati zaharul praf si frecati bine amestecul si lasati-l la rece. Fierbeti laptele cu zaharul tos, adaugati nucile macinate si continuati fierberea pana cand crema se ingroasa. Luati vasul de pe foc si continuati sa amestecati inca 10 minute, apoi lasati crema la racit. Amestecati crema rece cu untul si cu fructele taiate in cubulete. Cu crema obtinuta umpleti foile. Ornati prajitura cu frisca si fructele taiate in rondele, felii sau cubulete. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: