Vrabioara de vitel cu mamaliga la gratar

4 portii – 35 minute

vrabioara de vitel cu mamaliga

700g vrabioara de vitel; 50g unt; 2-3 linguri ulei de masline; 1 lingura sos de soia; 1 lingura otet balsamic; 1 lingura mustar; 1 lingurita zahar; 1 varf de cutit nucsoara macinata; 300g malai; ± sare, piper

Puneti la fiert 1 l apa cu 1 lingurita rasa sare si cand apa incepe sa fiarba in clocot, puneti malaiul, amestecand incontinuu cu un tel. Lasati mamaliga sa fiarba la foc mic, circa 20 de minute, amestecand-o din cand in cand. Rasturnati-o, apoi intr-o tava si, dupa ce s-a racit, taiati-o in felii de circa 2cm grosime. Amestecati intr-un castron sosul de soia cu otetul balsamic, uleiul, zaharul, nucsoara si ceva sare. Curatati vrabioara de pielite si tendoane, ungeti-o cu mustar si unt si presarati-o cu sare si piper. Puneti-o pe gratarul incins si frigeti-o pana ce se patrunde bine si se rumeneste frumos pe toate partile. Puneti pe gratar si feliile de mamaliga si frigeti-le cate 5 minute pe fiecare parte. In timp ce carnea si mamaliga se frig pe gratar, ungeti-le din cand in cand cu sosul pregatit. Serviti vrabioara taiata in feliute subtiri, puse pe feliile de mamaliga. (Daniel Petre)

Etichete: ,

Un răspuns to “Vrabioara de vitel cu mamaliga la gratar”

  1. Urmuz Says:

    mda, suna delicios

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: