Cubulete “Quebec”

4 portii – 60 minute

cubulete quebec

600g muschi de vita; 3 fire ceapa verde; 1 morcov mic; 1 ardei gras rosu; 50ml vin alb; 2 linguri ulei; 300ml lapte; 200ml supa de pui; 2 lingurite mustar cu hrean; 1 lingura gris; 1 lingurita rasa coriandru macinat; ± sare, piper

Curatati muschiul de vita de pielite si de eventuale tendoane, spalati-l, scurgeti-l bine de apa, apoi taiati-l in cubulete cu latura de circa 1,5 cm. Curatati morcovul, spalati-l si dati-l pe razatoarea mare. Ceapa curatati-o, spalati-o si taiati-o in rondele subtiri. Ardeiul gras, curatat de cotor si de seminte, taiati-l in cubulete. Puneti intr-o tigaie mare cubuletele de muschi, uleiul, ceapa, ardeiul gras, morcovul si 50ml vin. Puneti tigaia pe aragaz, la foc iute si caliti toate acestea circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Desfaceti grisul in putin lapte, astfel incat sa nu se formeze cocoloase, dupa care puneti si restul de lapte. Adaugati mustarul, supa de pui si coriandrul macinat. Puneti totul la foc mic, amestecand incontinuu si cand incepe sa fiarba, turnati amestecul obtinut peste cubuletele de carne si celelalte. Potriviti de sare si piper, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic, circa 40 de minute, sau pana cand cubuletele de muschi se fragezesc. Daca sosul scade prea mult, consistenta acestuia trebuie sa fie ca a unei smantani, adaugati cateva linguri de supa de pui fierbinte. Serviti cubuletele “Quebec” fierbinti cu garnitura de paste fierte (fettuccini) stropite cu ulei de masline si presarate cu parmezan ras. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: