Rulada mozaic

4 portii – 70 minte

rulada mozaic

600g pulpa de vita; 10-12 felii subtiri de jambon crud uscat;1 ceapa; 50g porumb boabe; 50g mazare; 1 morcov potrivit; 1 ardei gras rosu; 1 radacina pastârnac; 1 vârf de cutit nucsoara; 100g unt; 2 linguri pesmet; ± sare, piper

Curatati pulpa de vita de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o bine de apa si taiati-o in bucati. Dati carnea prin masina de tocat de doua ori, impreuna cu ceapa, apoi presarati-o cu sare si piper. Framantati-o bine si stoarceti-o de zeama pe care o lasa. Curatati, spalati si taiati in cubulete mici morcovul, radacina de pastarnac si ardeiul gras. Amestecati bine carnea tocata cu mazarea, boabele de porumb si cubuletele de morcov, ardei gras si pastarnac. Adaugati nucsoara si potriviti de sare si piper. Ungeti o forma de cozonac cu unt si tapetati-o cu pesmet. Puneti pe fundul si marginile acesteia feliile de jambon, astfel incat acestea sa imbrace complet rulada. Puneti amestecul de carne tocata in tava si acoperiti cu feliile de jambon. Puneti tava in cuptorul incins si coaceti rulada la foc potrivit circa 50 de minute. Cand aceasta este frumos rumenita pe deasupra, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca 30 de minute inainte de a o taia. Taiati rulada in felii de circa 1 cm grosime si puneti-le pe un platou mare, pe frunze de salata verde. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: