Bors cu perisoare din ciuperci

4 portii – 50 minute

Bors cu perisoare de ciuperci

700g ciuperci proaspete; 5 rosii; 2 morcovi; 1 radacina de patrunjel; 2 cepe; 1 ou; 2 linguri orez; 2 linguri ulei; 500ml bors; 1 leg. leustean; ± sare, piper

Morcovii, ceapa, radacina de patrunjel si rosiile se toaca marunt si se pun la fiert in 2 l apa. Dupa 20 de minute se adauga borsul fiert separat. Se lasa sa fiarba 2-3 minute, apoi se pun perisoarele preparate dupa cum urmeaza: Ciupercile fierte se dau prin masina de tocat si se storc bine de zeama pe care o lasa. Se adauga oul, ceapa ramasa, tocata marunt si prajita putin in ulei, si orezul pe jumatate fiert. Se potriveste de sare si piper, dupa care se formeaza perisoarele si se pun la fiert in oala cu bors. Dupa ce acestea se ridica la suprafata se mai lasa 5 minute sa fiarba, se pune leusteanul tocat marunt, se mai lasa borsul sa dea in 2-3 clocote si se opreste focul. (Daniel Petre)

Etichete: , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: