Minitarte cu struguri

20 bucati – 60 minute + 30 minute la frigider

Minitarte cu struguri

300g faina; 200g unt; 100g zahar pudra; 1 plic zahar vanilat; 1 vârf de cutit sare;
CREMA:
3 galbenusuri; 200g zahar; 200ml lapte; 200g struguri; 2 foi de gelatina; 200ml sirop de fructe sau vin alb

Preparati un aluat fraged din faina, unt, zahar pudra, sare si vanilie, amestecând bine ingredientele. Puneti aluatul la rece pentru cel putin 30 de minute. Intre timp, desprindeti boabele de struguri de pe ciorchine, spalati-le si lasati-le sa se scurga de apa pe un prosop.
Scoateti aluatul din frigider, impartiti-l in 20 de bucati egale. Din fiecare bucata intindeti o foaie cu care imbracati forme mici de minitarte. Puneti formele in tava mare de aragaz. In fiecare forma, peste aluat, puneti o foita speciala de copt si peste ea câteva boabe de fasole uscata, pentru ca in timpul coacerii, aluatul sa creasca uniform. La inceput, se coc tartele la foc iute, apoi la foc potrivit. Când tartele s-au copt pe jumatate, scoateti tava din cuptor si inlaturati foitele si fasolea. Puneti tava din nou la cuptor pâna se rumenesc uniform tartele, scoateti-le apoi din forme si lasati-le la racit.
Intre timp, preparati crema de vanilie, amestecând la bain marie galbenusurile cu zaharul, laptele si esenta de vanilie. Când crema incepe sa se ingroase, se ia de pe foc si se continua amestecarea inca 5 minute. Puneti in fiecare tarta crema de vanilie si peste ea boabe de struguri. Fierbeti in siropul de fructe sau in vin, timp de 1 minut, gelatina pusa la inmuiat in putina apa rece. Când s-a ingrosat, luati-o de pe foc, lasati-o putin la racit si turnati-o calduta peste struguri.

Etichete: , , ,

Un răspuns to “Minitarte cu struguri”

  1. vlad Says:

    Excelente!!! Dar sa va spun ceva…am trisat un pic si am folosit pudding praf pentru crema …au iesit oricum geniale!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: