Ciorba de miel cu naut

8 portii – 90 minute

Ciorba de miel cu naut

800g coaste de miel cu carne; 150g telina; 150g morcov; 100g ceapa; 300g naut; 50ml ulei (pref. masline); 3 galbenusuri; 200g iaurt gras; 100g smântâna; 1 lingura otet; 1 lingura sos de soia; 1 leg. tarhon verde (2 linguri uscat); ± sare

Puneti la fiert 3 l de apa cu o lingurita de sare, iar când apa da in clocot, puneti coastele de miel, taiate in doua, si boabele de naut, tinute in prealabil in apa rece, la inmuiat, 3-4 ore. In timp ce fierb costita si nautul, curatati ceapa, telina si morcovul, spalati-le, apoi toacati ceapa marunt, taiati telina in cubulete, iar morcovul taiati-l in bastonase subtiri. Caliti toate acestea in ulei 3-4 minute, apoi puneti sosul de soia si mai lasati la foc mic 2-3 minute. Separat, amestecati galbenusurile cu småntåna, iaurtul, otetul si tarhonul, tocat marunt (sfaråmat). Cånd coastele si nautul sunt bine fierte, puneti in oala legumele calite si lasati sa mai fiarba circa 15 minute. Luati apoi oala de pe foc si dupa 1 minut puneti amestecul de oua, smântåna, iaurt si tarhon, dupa care potriviti de sare. Se serveste dupa 15 minute. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: