Vita cu fasole verde si vinete

4 portii – 45 minute

vita cu fasole verde si vinete

700g antricot de vita; 2 vinete; 300g fasole verde; 1 ceapa; 1 ardei iute rosu; 100g alune; 100ml ulei; 1 leg. coriandru; 1 lingura sos de soia; ± sare, piper

Curatati antricotul de pielite si de tendoane, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l. Taiati carnea in felii de circa 2 cm grosime, apoi taiati feliile in fåsii late de circa 2 cm si presarati-le cu sare si piper. Incingeti intr-o tigaie mare uleiul si prajiti carnea le foc mic, påna cånd se patrunde bine si se rumeneste pe toate partile. Scoateti-o pe o farfurie, acoperiti-o si pastrati-o la cald. In grasimea ramasa puneti ceapa tocata marunt, dupa 2-3 minute puneti alunele sfaråmate, ardeiul iute tocat marunt, fasolea verde taiata in segmente de circa 4 cm, vinetele taiate in cuburi si sosul de soia. Adaugati 3-4 linguri de apa, potriviti de sare si piper, acoperiti tigaia si lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute, amestecånd din cånd in cånd. Puneti in tigaie carnea prajita si jumatate din legatura de coriandru tocat marunt, acoperiti tigaia si mai lasati inca 10 minute la foc mic. Serviti preparatul fierbinte, presarat cu coriandrul ramas, tocat marunt. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: