Salata de creveti pe cupole de orez

4 portii – 45 minute

salata de creveti pe cupole de orez

600g creveti decorticati; 200g orez; 100g unt; 2 linguri coniac; 600ml supa de pui; 2 linguri parmezan ras; 1 leg. marar; 1 lingura otet balsamic; 1 leg. ceapa verde; ± sare, piper

Se pune la fiert orezul, curatat si spalat in 2-3 ape, in supa de pui, si dupa ce acesta a fiert si a absorbit toata supa, se adauga 50g unt si se caleste 5 minute la foc mic. Se potriveste de sare si piper si se adauga jumatate din marar. Crevetii se spala, se scurg de apa si se sterg cu un servet de bucatarie. Se incinge bine intr-o tigaie mai mare, untul ramas, se pun crevetii si se prajesc la foc iute 5-6 minute amestecånd si intorcåndu-i incontinuu. Se adauga coniacul si se mai lasa 1-2 minute påna cånd acesta se evapora. Se scot crevetii intr-un castron si se stropesc cu otetul balsamic. Se adauga ceapa verde si mararul ramas tocat marunt si se potriveste de sare si piper. Se pune si parmezanul si se amesteca bine. Se imparte orezul in 4 castronase stropite cu apa rece, se preseaza si se rastoarna pe farfurii. Pe cupolele astfel formate se pun crevetii fierbinti si se orneaza cu marar si feliute de lamåie. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,

Un răspuns to “Salata de creveti pe cupole de orez”

  1. Urmuz Says:

    Doresc să ştiu cum verificăm prospeţimea creveţilor. Dacă e vorba de miros, aş dori să postaţi pe blog mostre gratuite de miros de crevete proaspăt. Sau măcar în revistă, ca un incentive to buy.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: