Prajitura cu morcovi si ciocolata

12 portii – 50 minute

Prajitura_morcov_ciocolata

5 oua; 150g zahar pudra; 150g faina; 50g cacao; 1 lingurița praf de copt; 200g morcovi rasi cât mai fin; 50g nuci zdrobite; 2 linguri ulei; 350g crema mascarpone; 175g zahar tos; 175g ciocolata de menaj

Bateti ouale si zaharul praf intr-un castron pus la bain-marie. Când amestecul incepe sa se ingroase, luati castronul de pe foc, adaugati in el faina cernuta amestecata cu cacaoa, si ea trecuta printr-o sita. In aceasta compozitie adaugati treptat, amestecând mereu, morcovii, uleiul si nucile. Coaceti la foc potrivit un blat intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, cu diametrul de 22cm. Lasati blatul la racit. Intre timp, amestecati crema mascarpone cu zaharul tos si cu ciocolata topita. Taiati blatul in doua, pe orizontala si umpleti foile cu crema obtinuta. Puneti crema si deasupra prajiturii si faceti, cu ajutorul unui cutit, decoratiuni. (Daniel Petre)

Etichete: , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: