Pui Porto

2 portii – 45 minute

pui_porto

1 pui; 1 ardei gras verde; 1 ardei iute rosu; 2 catei de usturoi; 1 lamaie; 150ml vin alb sec; 50ml coniac; 50ml ulei de masline; 1 leg. patrunjel; ± sare, piper

Curatati puiul, parliti-l la flacara aragazului, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu un servet de bucatarie. Taiati-l in doua si bateti cu ciocanul de snitele cele doua jumatati pana cand se zdrobesc toate oasele. Puneti jumatatile de pui intr-un castron si puneti peste ele ardeiul gras, ardeiul iute, usturoiul si jumatate din legatura de patrunjel, toate acestea tocate cat mai marunt. Adaugati vinul, coniacul, uleiul de masline, zeama de la jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust. Frecati bine jumatătile de pui, pe toate partile, cu acest bait, apoi puneti-le pe gatarul incins si frigeti-le pana cand se patrund bine si se rumenesc frumos. Serviti cate o jumatate de pui la o portie, cu salata verde si cu feliute de lamaie.

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: