Prajitura cu bezea

12 portii – 90 minute
Prajitura marmelada bezea

500g faina; 250g margarina; 320g zahar pudra; 3 oua; 2 linguri smantana; 1 lingurita praf de copt; 300g marmelada; 150g miez de nuca; faramat; un varf de cutit sare

Separati galbenusurile de albusuri. Amestecati intr-un castron faina cu margarina. Adaugati galbenusurile, smantana, 120g zahar, praful de copt si sarea. Framantati bine aluatul obtinut, apoi intindeti-l intr-o tava pe hartie de copt. Deasupra intindeti uniform margarina amestecata cu miezul de nuca. Peste aceasta puneti albusul de ou batut spuma impreuna cu zaharul ramas. Coaceti prajitura la foc potrivit pana cand bezeaua se rumeneste putin pe deasupra. (Mariana Radu – Bucuresti)

Etichete: , , , ,

Un răspuns to “Prajitura cu bezea”

  1. Atomei Says:

    „Deasupra intindeti uniform margarina amestecata cu miezul de nuca” – aici cred ca este vorba de marmelada nu de margarina. Banuiesc ca e foarte buna si am sa si fac aceasta retea in week end. As dori sa stiu cand apare urmatorul nr. Cu multumiri Geta Atomei

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: