Pui mexican

4 portii – 45 minute

pui mexican

12 ciocanele de pui; 1 ceapa mare; 2 ardei grasi (verde, rosu); 200g boabe de porumb; 1 lingurita rasa coriandru; 1 lingurita rasa boia de ardei iute; 500g rosii in bulion; 2 linguri bulion; 100ml ulei; ± sare, piper

Ciocanelele de pui parlite si spalate scurgeti-le bine de apa, presarati-le cu sare si piper, apoi prajiti-le in ulei pana se rumenesc pe toate partile. Scoateti-le pe o farfurie, acoperiti-le cu un capac si pastrati-le la cald. Puneti in uleiul in care ati prajit ciocanelele ceapa curatata, spalata si taiata julien, impreuna cu ardeii grasi, curatati, spalati si taiati fideluta. Adaugati boabele de porumb, coriandrul si potriviti de sare si piper. Caliti acestea 2-3 minute la foc iute, apoi puneti bulionul, rosiile in bulion pasate si boiaua de ardei iute. Lasati sa fiarba 3-4 minute la foc potrivit, apoi puneti in sosul format ciocanelele si acoperiti vasul cu un capac. Mai lasati 5 minute sa fiarba inabusit, apoi serviti cate 3 ciocanele la o portie cu sos si legume si cu garnitura de orez. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: