Pachetele cu somon

4 portii – 60 minute

pachetele somon

4 bucati somon; 8 felii jambon crud uscat; 8 foi de vita murate; 1 ciorchine de struguri negri sau 150g visine (eventual congelate); 1 lamaie; 4 catei de usturoi; 5 linguri ulei de masline; ± sare, piper

Se presara fileul de somon cu sare si piper si cu coaja de lamaie data pe razatoarea mica. Se impacheteaza fiecare file in cate 2 felii de jambon, dupa care in 2 foi de vita. Se pun pachetelele astfel formate pe 4 patrate de hartie pergament cu latura de 20 de cm. Se spala strugurii sau visinele, si se pun in mod egal pe cele 4 pachetele. Se pune si cate un catel de usturoi si se stropeste totul cu cate 1 lingura ulei si cate 1 lingurita zeama de lamaie. Se presara cu sare si piper, dupa gust, si se impacheteaza hartia, astfel incat sa nu curga continutul pachetului. Se pun pachetelele intr-o tava si se baga in cuptorul incins. Se coc la foc potrivit spre mare circa 30-40 de minute. Dupa ce se scot din cuptor, se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se desfac si se servesc calde. Atentie la aburul fierbinte, cand desfaceti pachetelele! (Daniel Petre)

Anunțuri

Etichete: , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: