Pachetele cu somon

4 portii – 60 minute

pachetele somon

4 bucati somon; 8 felii jambon crud uscat; 8 foi de vita murate; 1 ciorchine de struguri negri sau 150g visine (eventual congelate); 1 lamaie; 4 catei de usturoi; 5 linguri ulei de masline; ± sare, piper

Se presara fileul de somon cu sare si piper si cu coaja de lamaie data pe razatoarea mica. Se impacheteaza fiecare file in cate 2 felii de jambon, dupa care in 2 foi de vita. Se pun pachetelele astfel formate pe 4 patrate de hartie pergament cu latura de 20 de cm. Se spala strugurii sau visinele, si se pun in mod egal pe cele 4 pachetele. Se pune si cate un catel de usturoi si se stropeste totul cu cate 1 lingura ulei si cate 1 lingurita zeama de lamaie. Se presara cu sare si piper, dupa gust, si se impacheteaza hartia, astfel incat sa nu curga continutul pachetului. Se pun pachetelele intr-o tava si se baga in cuptorul incins. Se coc la foc potrivit spre mare circa 30-40 de minute. Dupa ce se scot din cuptor, se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se desfac si se servesc calde. Atentie la aburul fierbinte, cand desfaceti pachetelele! (Daniel Petre)

Etichete: , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: