Pilaf cu dovleac

2 portii – 55 minute

Pilaf cu dovleac2

1 dovleac mai mic; 200g orez; 200ml lapte; 200ml vin alb; 200ml apa; 3 – 4 nuci; 2 linguri zahar; ± sare

Alegeti un dovleac mai mic, pe care taiati-l in jumatati. Scoateti cu o lingura semintele si miezul, lasand o margine cu grosimea de cel putin 1,5cm. Taiati miezul in cubulete. Fierbeti orezul intr-un amestec de apa, vin, lapte. Adaugati sare si zahar si lasati sa fiarba la foc mic. Dupa ce amestecul a fiert 10 minute, adaugati si cubuletele de dovleac. Luati vasul de pe foc in momentul in care tot lichidul a fost absorbit de orez. Puneti orezul in cele doua jumatati de dovleac, si puneti-le pe acestea intr-o tava, la cuptor, la foc potrivit. Dupa 20 de minute, verificati cu o scobitoare daca s-au copt peretii dovleacului. Cand acestia sunt moi puteti scoate preparatul din cuptor. Presarati orezul cu nuci rase si ornati cu frunze de menta sau salvie. (Daniel Petre)

Etichete: , , , ,

Un răspuns to “Pilaf cu dovleac”

  1. roxana gelei Says:

    Mmm, pare delicios!🙂 Numai ca pe aici prin piata, dovleacul se cam lasa asteptat… Cand apare insa, sigur-sigur voi incerca reteta asta.
    Toate cele bune!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: