Fettuccine cu ton si ceapa

4 portii – 35 minute

fetucine cu ton si ceapa

600g fettuccine; 200g ton in ulei; 4 rosii; 2 cepe; 20-25 buc. masline fara samburi; 5 linguri ulei de masline; 1 leg. busuioc; ± sare, piper
Curatati ceapa si taiati-o in felii, apoi puneti-o intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline. Lasati-o sa se patrunda la foc moderat, timp de 5 minute, adaugand putina apa. Opariti rosiile, curatati-le de pielita, tocati-le marunt, apoi pasati-le pentru a obtine un piure. Turnati piureul peste ceapa fiarta, sarati si lasati pe foc 5 minute. Scurgeti tonul de ulei si sfaramati-l. Peste sosul de rosii puneti maslinele si tonul. Fierbeti pastele in apa cu sare. Scurgeti-le de apa si turnati peste ele sosul de rosii. Condimentati cu busuioc taiat in fasii si cu piper proaspat macinat. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: