Tocanita bavareza de vita

6 portii – 120 minute

tocanita bavareza

800g piept de vita; 2 morcovi mari; 2 ardei grasi (rosu, verde); 400g mazare; 1 leg. ceapa verde; 500ml bere; 1 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingurita seminte de chimen; ± sare, piper

Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o, taiati-o in cubulete si puneti-o la fiert in 2 l apa. Curatati morcovii, spalati-i si taiati-i in rondele. Curatati ardeii de cotoare si seminte, spalati-i si taiati-i in cubulete. Caliti in ulei ceapa tocata marunt, apoi dupa 1-2 minute adaugati rondelele de morcov, mazarea si cubuletele de ardei. Cand carnea este aproape fiarta, puneti-o in cratita cu legume calite. Adaugati berea, boiaua de ardei, semintele de chimen si potriviti de sare si piper. Acoperiti cratita cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pana cand carnea si legumele sunt bine fierte. Daca intre timp sosul scade prea mult, completati cu o cescuta din supa in care a fiert carnea. (Daniel Petre)

Etichete: , , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: