Pui umplut

6 portii – 90 minute

Pui umplut

1 pui; 100ml ulei; 200g ficatei de pui; 150g cascaval; 4 linguri pesmet; 1 ou; 1 lingurita rasa scortisoara pudra; 4 cuisoare; 2 fire rozmarin; 1 lamaie; ± sare, piper

Curatati puiul de tulee, parliti-l la flacara aragazului pe toate partile, apoi cu grija pentru a nu rupe pielea, scoateti pieptul impreuna cu oasele acestuia. Dezosati-l si carnea tocati-o marunt cu cutitul. Toacati si ficateii, dar in bucatele ceva mai mari. Puneti carnea si ficatul intr-un castron, adaugati cascavalul dat pe razatoarea mare, oul, pesmetul, scortisoara, coaja rasa si zeama de lamaie, rozmarinul si patrunjelul, tocate marunt, si potriviti de sare si piper. Omogenizati bine si cu acest amestec umpleti puiul presand bine, apoi coaseti-l cu ata alimentara sau prindeti-l cu scobitori. Ungeti puiul cu ulei si presarati-l cu sare si piper. Puneti-l intr-o tava, asezandu-l ca si cum ar sta in fund. Puneti tava in cuptorul incins si coaceti-l la foc potrivit spre mare circa 65-70 de minute, stropindu-l din cand in cand cu ulei. Serviti-l imediat ce-l scoateti din cuptor. Ornati cu salata verde, rozmarin, patrunjel si cu felii de lamaie. (Daniel Petre)

Etichete: , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: