Vita in sos de alune

4 portii – 90 minute

vita in sos de alune

700g vrabioara de vita; 200g alune prajite; 100g unt; 2 linguri sos de soia; 1 catel de usturoi; 1 lingura zahar brun; 1-2 linguri zeama de lamaie; 1 ardei iute rosu; 100ml lapte; ± sare, piper

Curatati vrabioara de tendoane si pielite, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu un servet de bucatarie. Taiati carnea in felii, apoi feliile in fasii de circa 2 cm grosime si presarati-le cu sare si piper. Topiti untul intr-o tigaie mai mare si cand acesta este incins, puneti bucatile de carne. Prajiti-le la foc mic pana ce se rumenesc bine pe toate partile. Puneti apoi in tigaie laptele, sosul de soia, zaharul si zeama de lamaie. Lasati sa dea in 2-3 clocote si adaugati ardeiul iute, alunele macinate, usturoiul tocat cat mai marunt, 100ml apa fierbinte si potriviti de sare si piper. Acoperiti tigaia si lasati sa fiarba 15-20 minute, la foc mic. Serviti vrabioara de vita cu sos de alune, fierbinte. (Daniel Petre)

Etichete: , , , ,

Un răspuns to “Vita in sos de alune”

  1. Urmuz Says:

    Aş dori să vă propun numele VIS in sos de alune.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: