Macrou cu ceapa si lamaie

4 portii – 50 minute

Macrou ceapa lamaie4

600g file de macrou; 4 cepe ; 2 lamai; 1 lingura mustar; 100ml ulei; 2 oua fierte; 1 leg. marar; ± sare, piper

Fileul curatat de eventualele oscioare ramase de la filetare, se spala, se scurge de apa si se presara cu sare si piper. Ceapa curatata si spalata se taie in rondele, iar lamaile se taie in feliute. Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare si se pun la prajit rondelele de ceapa. Dupa 5-6 minute se pun si fileurile de macrou precum si jumatate din feliutele de lamaie. Se adauga mustarul frecat cu galbenusurile de ou si jumatate din legatura de marar tocat marunt, totul diluat cu 100ml sifon sau apa minerala. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa la foc mic 35-40 de minute. Se servesc fileurile de macrou calde stropite cu sos, iar langa acestea se pun rondele de ceapa si lamaie din tigaie. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: