Tocana de legume cu piept de porc

6 portii – 90 minute

Tocana legume piept porc

800g piept de porc; 3 cepe; 3 morcovi; 1 conopida mica; 1 telina mica; 4 cartofi; 200g fasole pastai; 6 rosii; 1 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingurita rasa cimbru uscat; 2 foi de dafin; 1 lingurita piper boabe; ± sare

Taiati carnea in bucati potrivite, presarati-o cu sare si piper si prajiti-o intr-o tigaie mai mare pana camd se rumeneste bine pe toate partile. Caliti o ceapa tocata marunt in 2 linguri din grasimea lasata de carne. Desfaceti conopida in buchetele, curatati ceapa, cartofii, telina si morcovii si taiati-le in bucati mai mari. Fierbeti legumele in 2 litri de apa 10 minute apoi scurgeti-le de zeama si puneti-le intr-un vas de lut termorezistent impreuna cu carnea si ceapa prajita. Adaugati rosiile oparite, curatate de pielita si taiate in cubulete. Puneti si cimbrul, boiaua de ardei piperul boabe, foile de dafin si sare dupa gust. Adaugati din supa in care au fiert legumele, atata cat sa acopere toate cele din vas si puneti vasul in cuptorul incins. Coaceti la foc potrivit circa 40 de minute sau pana cand zeama scade putin si cele din vas se rumenesc un pic deasupra.

Etichete: , , , ,


%d blogeri au apreciat asta: