Covrigei din castane

25-30 bucati – 80 minute

Covrigei castane

500g castane; 1,5l lapte; 2 galbenusuri; 50g unt; 150g zahar; 1 lingura smantana; 50g migdale

Curatati castanele de coaja si fierbeti-le in lapte pana se inmoaie. Dati-le apoi printr-o sita deasa. In piureul obtinut adaugati galbenusurile, untul si zaharul si amestecati energic compozitia obtinuta. Cand compozitia nu se mai tine pe lingura, adaugati smantana. Puneti compozitia intr-un cornet si faceti din ea covrigei pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Pe fiecare covrigel puneti felii subtiri de migdale. Coaceti covrigeii o jumatate de ora la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte, sau pana cand se rumenesc uniform. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,

6 Răspunsuri to “Covrigei din castane”

  1. Urmuz Says:

    Putem curata coajele de castana?

  2. monica Says:

    Da, daca le coacem inainte. Crestate in cruce pe partea bombata si apoi bagate in cuptor. Cred .Adica, eu asa as face.

  3. ElCucui Says:

    Castane URIASE!!! 15 lei/kilu la P-ta Domenii

    PS Le cureti dupa ce le coci si se racesc putin. Eu le crestez la partea ascutita, dar cred ca la partea bombata e mai bine pentru ca la partea ascutita oricum crapa la caldura

  4. monica Says:

    Castane gigante , din Italia , 9 euro kilu. N-apuc sa fac nimic cu ele, fiindca le mincam mai repede decit reusesc sa le desfac.

  5. Urmuz Says:

    Monica, gicante? Aveau şi sîni?

  6. monica Says:

    Da, da , cigante si cu sini generosi , doar ti-am spus ca erau italience.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: