Supa din gulii de toamna

6 portii – 45 minute

supa_gulii

3 gulii de toamna; 2 cepe; 2 morcovi; 1 telina; 200g varza rosie; 1 leg. patrunjel; 1 leg. frunze de telina; 2 linguri ulei; 4 cartofi; 2 rosii; 3 linguri cu varf paste scurte; sare, piper, boia

Curatati zarzavaturile, spalati-le si taiati-le in cubulete, julienne sau rondele. Puneti-le la fiert (fara ceapa) in apa cu sare si piper. Caliti ceapa in ulei si cand s-a inmuiat, adaugati boiaua si rosiile taiate in cubulete. Lasati sa fiarba 5 minute, apoi turnati amestecul in oala peste celelalte ingrediente. Adaugati si pastele si mai fierbeti 15 minute. Inainte de servire, adaugati verdeata tocata marunt. (Dorina Achim – Dej)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: