Rulouri de vitel cu smochine

4 portii – 45 minute

Rulouri smochine  copy

400g pulpa de vitel; 100g carnaciori subtiri (eventual, oltenesti); 500g smochine proaspete; 100g unt; 1 lamaie; 1 lingurita sos Worcester; 1 lingura cocos ras; 100ml vin dulce licoros; ± sare, piper

Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu un servet de bucatarie. Taiati carnea in felii subtiri si bateti-le cu ciocanul de snitele pana cand se intind si se subtiaza. Taiati carnaciorii in segmente de circa 4cm. Puneti pe fiecare „foaie” de carne cate o bucata de carnacior, rulati si prindeti cu scobitori. Puneti rulourile astfel pregatite intr-o tava adanca. Spalati smochinele, crestati-le in 4 si puneti-le in tava, printre rulouri. Topiti untul, amestecati-l cu sosul Worcester, zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa si cocosul ras. Turnati amestecul in tava peste rulouri si smochine, adaugati si vinul si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti rulourile la foc potrivit circa 30 de minute. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: