Cotlet de porc in sos de rodii

4 portii – 50 minute

Cotlet rodie

4 cotlete de porc; 3 rodii; 100g unt; 2 linguri faina; 300ml lapte; 150ml suc de rodii; un varf de cutit nucsoara; 2-3 frunze de salvie; ± sare, piper

Curatati cotletele de pielite, spalati-le, scurgeti-le de apa si presarati-le cu sare si piper. Topiti 75 g de unt intr-o tigaie, adaugati o cescuta de apa fiarta si prajiti cotletele pana cand se patrund bine si se rumenesc frumos pe ambele parti, apoi scoateti-le pe o farfurie si pastrati-le acoperite la cald. |n grasimea ramasa prajiti, 1-2 minute, 2 rodii curatate de coaja si desfacute in buchetele. Separat, topiti untul ramas, adaugati faina si caliti-o la foc mic 1 minut. Adaugati laptele putin cate putin, in timp ce amestecati. Dupa ce ati pus tot laptele, mai lasati pe foc 2 minute, amestecand incontinuu, apoi puneti sucul de rodii si mai lasati sa fiarba la foc mic mic 2 minute. Puneti intr-o tava adanca cotletele, imprejurul acestora puneti bucatile de rodie si deasupra turnati sosul de rodii. Puneti tava in cuptorul incins si coaceti la foc potrivit 15 minute. Serviti preparatul cald si ornati cu feliute din rodia ramasa. (Daniel Petre)

Etichete: , , ,

2 Răspunsuri to “Cotlet de porc in sos de rodii”

  1. Urmuz Says:

    Jizăs! Frumos amiroase, cum ar spune Lupul de stepă

  2. ElCucui Says:

    Matale sunteti cam pofticios, bag sama… Poftiti, mirositi cat doriti!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: