Tort “Indiana”

12 portii – 70 minute

BLATUL: 6 oua; 150g zahar; 100g faina; 50g unt; 1 lingurita zahar vanilat; 2 linguri rom
UMPLUTURA: 300g frisca; 2 linguri coaja rasa de portocala;
GLAZURA: 150g ciocolata de menaj; 100g zahar; 2 linguri apa

Bateti ouale cu zaharul si vanilia, mai intai la cald, la bain-marie, apoi la rece, cu vasul pus in alt vas cu apa rece. Repetati acest procedeu de 3 ori, apoi adaugati romul, faina si amestecati pana la omogenizare. Ungeti cu unt o forma mai ingusta si mai inalta (poate fi o oala sau o cratita cu diametrul de 15 – 16cm) si turnati in ea compozitia preparata. Coaceti blatul la foc potrivit, apoi lasati-l la racit. Scoateti-l din vas si taiati-l in doua, pe orizontala. Scobiti fiecare parte, pentru a avea loc pentru umplutura. Blatul de jos se scobeste mai mult. Umpleti blatul de jos cu frisca amestecata cu coaja de portocale. Umpleti si gaura din blatul de deasupra si puneti-l peste primul. Pentru glazura, topiti ciocolata, impreuna cu apasi zaharul. Cand ati obtinut o compozitie omogena, luati vasul de pe foc si turnati glazura peste tortul asezat pe un platou. Puneti tortul la frigider pana in momentul servirii. (Daniel Petre)

Etichete: , , , , ,

5 Răspunsuri to “Tort “Indiana””

  1. Urmuz Says:

    Aaa, bine ați revenit domnu’ Cucui! Cu dulce, c[ci amar-a fost lipsa. Să fie primit!

  2. Urmuz Says:

    Bună dimineața la Moș Ajun, ne dați ori nu ne dați, ne dați ori nu ne dați? Ce facem, domnule Cucui, abandonați acest frumos proiect? Îl lăsați să se ardă în cuptor?

  3. Urmuz Says:

    Domnu’ Cucui, angajaţi bre pe cineva să reînvie blogul!

  4. Urmuz Says:

    Uite, mă auto-propun eu: cît oferiţi?😀

  5. monica Says:

    Domnule Cucui , ma iertati ca ma adapostesc aici pentru a rezolva niste urari:
    Domnule Urmuz pentru ca toate canalele sint pline de omagii , va ofer din acest refugiu parasit , felia de tort de deasupra .Cognacul e dat mai demult , mai la inceput .Si acest masterpiece : http://www.youtube.com/watch?v=cW1BdWCsZzI

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: